Nieuws

Nieuwe opleidingen in 2018

By 19 december 2017 No Comments

Nieuwe opleidingen in 2018

Er wordt nog hard gewerkt aan een aantal nieuwe opleidingen. Begin 2018 gaan we starten met:

Data visualisatie en Infographics

Hoe kun je data het verhaal laten vertellen. Met een simpele staafdiagram kun je een complexe boodschap vaak niet overbrengen. En dat een taartdiagram echt niet meer kan, weet ook iedereen. Maar: hoe doe je dit dan wel goed? En hoe maak je door een goede visualisatie een complexe boodschap snel inzichtelijk? Hoe kun je een dataset deelbaar en toegankelijk maken? Deze opleiding kan eventueel ook gekoppeld worden aan specifieke tools.

Data modelleren in een Big Data omgeving

De data van een organisatie wordt in een moderne architectuur over verschillende systemen en technieken opgeslagen. Naast traditionele data warehouses en relationele databases komen daar ook steeds vaker vector, kolom of ‘ongestructureerde’ databases bij. Maar ook daarbij moet je keuzes maken over hoe je data opslaat en welke metadata en datastructuren daarvoor binnen een organisatie ingericht worden. In deze opleiding worden alle verschillende vormen behandeld en een goed inzicht gegeven in de opties en keuzes die daarbij gemaakt kunnen (en moeten) worden.

Daarnaast wordt en nog gewerkt aan opleidingen over data security en data governance. Hou onze nieuwsbrief in de gaten voor meer nieuws.

Heb je zelf een bepaalde behoefte aan een opleiding of heb jij een opleiding die je graag samen met ons wilt brengen? Neem dan contact op via info@dles.nl of onze contactpagina.