Arjan Kooij
Docent

Arjan Kooij

Als zelfstandig ondernemer werk ik, samen met een compagnon, aan het opzetten van IntellilinQ BV: een bedrijf dat platform- en data-analyse diensten rond het ‘Internet of Things’ levert, en hier tevens eigen hardware voor ontwikkelt. Hierbij ben ik verantwoordelijk voor het ontwerp en realisatie van de technische architectuur van de totale IntellilinQ propositie, gebaseerd op de Azure IoT Suite.

Op deze architectuur ontwerpen, bouwen en implementeren we werkende prototype devices voor verzamelen van telemetrie-gegevens uit auto’s  (Motormanagement informatie, GPS lokatie, Accelerometer), op basis van een eigen device als hardware platform, firmware implementatie met Python, opslag en verwerking van data in Microsoft Azure (IoT Suite).

In de 21 jaar dat ik werkzaam ben in de IT heb ik ervaring opgedaan in een breed spectrum van de IT dienstverlening; van gebruikersondersteuning tot architectuur, van techniek tot management. Ik ben begonnen als consultant bij een IT dienstverlener. Van daar uitovergestapt naar Interpolis. Daar was ik na verloop van tijd verantwoordelijk voor een deel van de IT architectuur en de uitlijning van deze architectuur op het business informatie plan.

Tussen 2007 tot 2016 heb ik bij Microsoft in Nederland gewerkt als Consultant en Senior Service Delivery Manager. Als consultant heb ik een groot aantal opdrachten gedaan op het vlak van Microsoft infrastructuren, met een focus op hybrid/public cloud. In zijn rol als Service Delivery Manager was ik verantwoordelijk voor het verkopen en leveren van support services aan de grotere klanten van Microsoft in Nederland.

Ik deel mijn kennis en ervaring op het vlak van architectuur, data driven organisaties en IoT graag!

Tot ziens bij één van onze opleidingen!

Arjan Kooij