Opleiding

Workshop Datavisualisatie & Infographics

Workshop Datavisualisatie & Infographics

Data, informatie en kennis. Begrippen die vaak door elkaar worden gebruikt, maar niet hetzelfde zijn. We worden overspoeld met data. De grote uitdaging is om deze data betekenis te geven. Door ze te ordenen, analyseren en van context te voorzien. Door ze zichtbaar te maken. Want informatie wordt nu eenmaal sneller verwerkt door onze hersenen als het ondersteund wordt door beeld.

Ondanks dat ook de tools en technieken om data zichtbaar te maken sterk zijn toegenomen, is het voor velen niet vanzelfsprekend om effectief met data te communiceren. Infographics bieden data en informatie op een toegankelijke manier aan en helpen bij het betekenis geven aan data. Bij het delen van kennis.

Een goede infographic maken vraagt aandacht. Kleurgebruik, structuur, goede visuals en storytelling spelen een belangrijke rol. In deze training leer je hoe je een goede visualisatie maakt. Maar het is niet alleen theorie. Een groot deel van de training is hands-on. Dat betekent dat je zelf aan de slag gaat met verschillende opdrachten.

Doelstellingen

Omschrijving van de training:

  • ‘The good, the bad and the ugly’. De wereld van infographics in vogelvlucht. Inspirerende voorbeelden en ‘lieg-grafieken’.
  • Critical thinking. Principes van succesvol design.
  • Questions! Welke vragen worden er gesteld in het ontwerp-proces?
  • It’s all about context.
  • Ontdek het verhaal in de data. En welke visualisaties helpen om dit verhaal het meest effectief te vertellen?
  • Talk data. Werken met data. Hoe laat je data zien?
  • Creative thinking.
  • De brug tussen data en design. Hoe zorg je voor visuele en functionele harmonie? Welke designregels gelden er?
  • Welke tools zijn beschikbaar en in welke situaties zet je deze in?

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in de mogelijkheden van (data)visualisatie en infographics. En die meer willen leren over het ontwerpproces en de keuzes binnen dit proces beter wil kunnen onderbouwen. De training is interessant voor communicatie- en marketingmedewerkers, en mensen die veel met data werken (analisten, BI) en beleidsmedewerkers.

Praktische zaken

Opleidingsvorm
Deze opleiding is beschikbaar als in-house of maatwerk opleiding.
Studieduur
2 dagen, maatwerk mogelijk.
Kosten
We doen graag een voorstel op maat!
Locatie
Op elke locatie in Nederland mogelijk

Recentie 1-daagse in-house opleiding:

In april hebben wij een basiscursus infographics gevolgd. Wat een leuke en leerzame dag! In één dag ontzettend veel bijgeleerd over wat infographics zijn, hoe ze te herkennen en meteen al een eerste introductie om er zelf een te maken.

Het enthousiasme en de passie van Frans hebben ervoor gezorgd dat we de smaak flink te pakken hebben gekregen. We gaan er zeker mee door. Een aanrader voor eenieder die zich in de wereld van infograpics wil verdiepen!

~ Ine Verhulst, KCE Brussel

Meer info? Ontvang de brochure!

In de brochure vind je meer info over het programma, de docenten en de toegevoegde waarde. Vul hier je gegevens in en we mailen deze direct naar je toe!

Aanmelden voor deze opleiding

Wil je deelnemen aan deze opleiding? Je kunt je meteen inschrijven, er zijn nog plaatsen beschikbaar.

De opleiding duurt 2 dagen, van 9:00 tot 17:00 in (de regio) Utrecht.

De opleiding heeft een interactief karakter: theorie, discussie en de toepassing in cases wisselen elkaar steeds af.
Deze opleiding wordt ook als in-house opleiding aangeboden.