Nieuws

Data driven – heeft jouw organisatie het in zich?

Data driven – heeft jouw organisatie het in zich?

Dat is altijd een intrigerende vraag. Hoe weet je nu of je klaar bent? En wanneer ben je eigenlijk ‘data driven’? In onze opleidingen proberen we daar samen een antwoord op te geven. Uiteraard is dat voor iedereen anders. Een groot deel van het antwoord zit in de waarde die je met data kunt creëren. Technologie moet een organisatie in staat stellen om dat te doen. Een essentiële factor daarbij is de cultuur rondom data in een organisatie.

Eind 2017 heeft TDWI (The Data Warehouse Institute – die de laatste tijd niet voor niks het adagium Transforming Data With Intelligence voert) een best practices report gepubliceert over wat er nodig is om daadwerkelijk data-driven te worden: ‘What it takes to be data driven: technologies and best practices for becoming a smarter organisation’.

https://tdwi.org/research/2017/12/bi-all-ppm-all-best-practices-report-what-it-takes-to-be-data-driven.aspx

Dit rapport sluit naadloos aan op de doelen die wij met onze opleidingen willen bereiken. Het doel van onze opleidingen is om je te helpen om letterlijk invulling te geven aan de bouwstenen van de data driven organisatie.

Een aantal voorbeelden:

Één strategie voor big data platformen en data warehouse omgevingen

De aanbeveling om big data platformen en data warehouses in één strategie te combineren past perfect op onze opleiding data driven architectuur (https://dles.nl/data-driven-architecture/). In die opleiding vind je alle praktische handvaten.

Self-service is niet hetzelfde als ‘zonder governance’

Onze opleiding business driven analytics (https://dles.nl/businessdrivenanalytics/) helpt je om de uitgangspunten en een visie op self-service rapportage en analytics scherp te krijgen. Hoe kun je business en IT optimaal samen laten werken.

Operationaliseer analytics om tot waarde te komen

In ‘data driven intelligence’ (https://dles.nl/datadrivenintelligence/) gaan we in drie dagen in op alle stappen en uitgangspunten die nodig zijn om analytics in te zetten om als organisatie tot actie over te gaan en daadwerkelijk meer besluiten op basis van data te nemen.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan, het onderzoek is de moeite van het lezen waard! En daarna helpen wij je graag met opleidingen om deze inzichten naar jouw organisatie te vertalen.

We praten hier graag met je over verder. Neem je contact met ons op?