Opleiding

Data-analyse met Power BI

Data-analyse met Power BI

Met Power BI als krachtige self service Business Intelligence tool kijk je niet alleen naar cijfers uit het verleden maar krijg je echte inzichten in de toekomst van je organisatie. Mits voorzien van de juiste kennis en kunde hoef je geen BI-specialist te zijn om deze tool te implementeren.

Power BI is intuïtief en gebruiksvriendelijk. Je ontsluit eenvoudig allerlei verschillende gegevensbronnen. Van ruwe data op een logische manier naar krachtige visuele dashboards en rapportages. En, presenteer en deel de informatie, die voor jouw organisatie echt van belang is en het verschil maakt!

Doelstellingen

Een Microsoft Power BI-oplossing draait om het analyseren van gegevens. Een Power BI-rapport is gebaseerd op een analysemodel, waarin gegevens worden samengebracht en waarin allerlei berekeningen worden uitgevoerd.

In deze Opleiding Data-analyse met Power BI leer je alles over het ontwikkelen van analysemodellen in Power BI in combinatie met de functietaal DAX. De gebruikte technieken en concepten zijn ook in andere omgevingen aanwezig, zoals Power Pivot in Excel, SQL Server Analysis Services en Azure Analysis Services. Je kunt de kennis die je in deze opleiding opdoet, dus breed inzetten, want:

  • Je bent in staat om analysemodellen te bouwen, waarin gegevens uit verschillende bronnen worden gerelateerd.
  • Je kunt berekeningen aan een model toevoegen met behulp van DAX (Data Analysis Expressions).
  • Je kent ‘best practices’ om een overzichtelijk, snel en goed onderhoudbaar model te ontwikkelen.

Doelgroep

Deze Opleiding Data-analyse met Power BI is bedoeld voor wie zelf complete analyses wil maken met Power BI of vergelijkbare tools. Iedereen die werkzaam is als BI-consultant of lid van een BI-team, business analist, maar ook als business controller of gevorderde Excel-gebruiker.

Praktische zaken

Opleidingsvorm
Deze opleiding is beschikbaar als in-house of maatwerk opleiding.
Studieduur
3 dagen, maatwerk mogelijk.
Kosten
We doen graag een voorstel op maat!
Locatie
Op elke locatie in Nederland mogelijk

Meer info? Ontvang de brochure!

In de brochure vind je meer info over het programma, de docenten en de toegevoegde waarde. Vul hier je gegevens in en we mailen deze direct naar je toe!

Aanmelden voor deze opleiding

Wil je deelnemen aan deze opleiding? Je kunt je meteen inschrijven, er zijn nog plaatsen beschikbaar.

De opleiding bestaat uit drie dagen. De opleiding heeft een interactief karakter: theorie, discussie en de toepassing in cases wisselen elkaar steeds af.

Door het praktijkgerichte karakter is deze ook zeer geschikt om als in-house opleiding of workshop binnen een organisatie in te zetten. Aan de hand van het programma kan er gericht gewerkt worden aan de roadmap en de keuzes die jouw organisatie daarin moet maken. Wij hebben hier verstand van en denken graag mee over de toegevoegde waarde en versnellers.