Opleiding

Agile in data science teams

Agile in data science teams

Data science teams ontstaan vaak vanuit een proeftuin, pilot of nieuw initiatief binnen een organisatie. Helemaal in het begin is de ad-hoc werkwijze verfrissend, en productief. Toch breekt altijd de dag aan waarop dit anders moet. Er zijn modellen en toepassingen gemaakt waar processen en besluiten op gebaseerd worden. Data verwerking en het onderhoud van analyse modellen wordt structureler. Er komen steeds meer nieuwe vragen en opdrachten voor het data science team.

Dat vraagt om meer structuur en planning. Maar hoe pas je dat toe zonder te veel concessies te doen aan het iteratieve karakter van data science en analytics?

Het antwoord ligt in de Agile werkwijze, dat kortcyclisch werken, flexibiliteit en wendbaarheid als basis principes heeft. De vraag is hoe je Agile kunt inzetten om data science teams succesvol te laten zijn en blijven?

Voor alle organisaties die met de volwassenheid en groei van hun data science organisatie bezig zijn hebben we deze opleiding ontwikkeld. Succesvol zijn in data science en analytics vraagt specialistische competenties en een specifieke aanpak. Productief en doelgericht werken is bereikbaar door een Agile aanpak toe te passen. In deze opleiding brengen we deze twee inzichten bij elkaar om teams succesvol te maken.

Doelstellingen

  • Inzicht krijgen in de transformatie die een organisatie door moet gaan om effectief te kunnen blijven werken in het veranderende data landschap (data driven architectuur, data science, self service).
  • Inzicht krijgen in hoe je de Agile werkwijze toepast in een data science wereld en aansluit op een data driven architectuur.
  • Kunnen herkennen van de dilemma’s die je tegen komt wanneer je data science gaat toepassen en benoemen hoe je hier mee om kunt gaan. Voorbeelden van deze dilemma’s zijn het verschil in ‘volwassenheid’, het proces van data science, het inpassen van andere competenties, het omgaan met verschillende ‘heartbeats’, leidinggeven etc.

Doelgroep

De doelgroep bestaat uit senior consultants/architecten betrokken bij data science, iedereen die in een CIO of CDO office werkt, informatiemanagers met inzicht in de puzzels en uitdagingen van de data driven organisatie en Agile coaches die betrokken zijn of worden bij data driven teams.

Kortom: iedereen die (inhoudelijk) betrokken is bij de keuzes die organisaties moeten maken over de inrichting en werkwijze van data science!

Praktische zaken

Opleidingsvorm
Deze opleiding is beschikbaar als in-house of maatwerk opleiding.
Studieduur
2 dagen, maatwerk mogelijk.
Kosten
We doen graag een voorstel op maat!
Locatie
Op elke locatie in Nederland mogelijk

Meer info? Ontvang nu de brochure!

In de brochure vind je meer info over het programma, de docenten en de toegevoegde waarde. We mailen deze direct naar je toe!

Aanmelden voor deze opleiding

Wil je deelnemen aan deze opleiding? Je kunt je meteen inschrijven, er zijn nog plaatsen beschikbaar.

De opleiding bestaat uit twee dagen en heeft een interactief karakter: theorie, discussie en de toepassing in cases wisselen elkaar steeds af.
Deze opleiding wordt ook als in-house opleiding aangeboden.